Da li je moguce sprijateljiti odraslog psa i macu?

Član Sadržaj
4.lipanj 2008 20:54

...e ovako...imam macu staru 9 mjeseci, zivi sa mnom u Tunisu. Ovdje sam je nasla kad je bila jako malena i od tada se ne razdvajamo. Vracam se doma, u Hercegovinu za 10ak dana, vodim je sa sobom.....e tu je sad problem....doma imam retriverku Vandu kojoj je 3 god i nesto, obozavam je i prava je mezimica cijeloj obitelji. Bojim se reakcije kad donesem macu.....da li je moguce njih dvoje sprijateljiti?? Molim vas pomozite mi!!!!

4.lipanj 2008 22:29

hmm cuj...nemam bas iskustva u tome ali da moguce je zasto ne...ako je pesek dobar i voli se maziti a nije da samo grize naokolo...mislim da je moguce
pesek nije bas sad tolko star da se ne bi mogao sprijateljiti. ja mislim da ce bit u redu...trebat ce vremena al bude sve ok
ja se bar iskreno nadam

5.lipanj 2008 01:30

Hi!
Ja imam retrivera i mogu ti garantirati da nećeš imati problema pri upoznavanju sa macom,
Mislim da je veći problem maca nego pas(retriver).
On ti neće ići na macu sa zubima, naravno da to ovisi od psa do psa ali oni nisu takvi psi .
Mace većinom svee jednako reagiraju i mogu psa ogrepsti po očima i ozljediti ga.
Nadam se da ce maaca biti dobra prema retriverki i ona prema maci i da će sve biti ok.

5.lipanj 2008 19:52

...joj bas si me ohrabrila i hvala ti na odgovoru. Ja isto mislim da ce maca bit veci problem, jer Vanda je prava dobrica....bojim se macine reakcije, al nadam se da ce bit ok.

6.lipanj 2008 13:51

na prvu će jednoj i drugoj bit šok... ali pomalo.. Vanda će ju htjet njuškat, a maca će možda puhat, jer se boji, tj. nepoznato joj je.. ti budi posrednih i pomalo ih upoznaj.. neće bit problema... barem ja doma imma i jednih i drugih i slažu se...

6.lipanj 2008 22:00

...joj bas si me ohrabrila i hvala ti na odgovoru. Ja isto mislim da ce maca bit veci problem, jer Vanda je prava dobrica....bojim se macine reakcije, al nadam se da ce bit ok.
Nema na cemu,javi kako je prošlo upoznavanje!

11.lipanj 2008 10:46

Ma nemoj uopce brinuti, vjeruj mi imam iskustva, ali pomalo ih upoznavaj, bez forsiranja. Prve dane ih drzi odvojene, nek se prvo priviknu na miris, ja sam imala dve odrasle macke i jednog malog kad sam nasla dalmatinerku staru oko 7 mjeseci, mace sam drzala prvih nekoliko dana (vise manje) odvojene, ali su se mogli vidjeti kroz staklena vrata, prvi je probio led najmladji macak, a kasnije i odrasle macke, i sad zivimo u harmojiji vec godinu i pol. Ovaj najmladji macak hoda po Zari, a odrasle macke je ignoriraju kao i ona njih, ali slozno zive. Kod mame mi je ludi njemacki lovni terijer koji je onda imao vec preko 8 godina, i mama je nasla malu macu, isto smo napravili, prvo prilagodjavanje malo po malo, nakraju su postali najbolji prijatelji, tako da stvarno nemas brige, samo polako i daj im vremena, sretno i izvjesti nas kako upoznavanje napreduje.

1.srpanj 2008 17:05

mkod mene mačka ima svoj teritorij,a to je prednje dvorište i tu ima svoje prirodno pravo da napada...u stražnjem dvorištu vladaju psi...isto vrijedi i za kuću, gdje je mačka carica...ukoliko se pojavi uljez .....recimo pas na mačkinom teritoriju...onda ovisi koliko je mačka temperamentna....mirne mace ne napadaju pse, dok one mačke koje vole cijelu noć divljati i loviti...vjerojatno će mi pse otjerati u njihov dio dvorišta....i obrnuto....mislim da mačka mora imati svoj teritorij...neka to bud ekuća i pas neka ne ulazi...naravno,ako se ne slažu...ako se slažu...granice ne postoje

13.srpanj 2008 16:07

imam 11 godina starog pekinezera i Tončeka koji je ušo u kuću s ja mislim 2 mjeseca.
trebaš ih navikavati jedno na drugo i maziti ih jednako.meni to funkcionira

16.srpanj 2008 10:19

moj se macak naviknuo na psa,a ne znam druga je bila situacija kod mene,kod mene je pas bio malo stene kad smo ga doveli,a macak je vec bio stariji..
a ako je u pitanju retriver mozda nece biti problema jer su to jako dobri i umiljati psi..
SRETNO!!

-->