Trikovi

Član Sadržaj
15.svibanj 2008 18:21

Zanima me zna li vaša maca kakve trikove....nešto u stilu, dođi, sjedi ,daj pet...čitala sam da se mace isto mogu izdresirati...
...meni Sarica zna samo riječ NE, kad krene i ja kažem NE odmah stane i legne se....ovo drugo sam pokušavala ali bezuspiješno, nije zainteresirana....

15.svibanj 2008 19:32

nije mi nikad palo na pamet da dresiram Micka.. nekak je trom i kad mu nekaj ne paše samo otiđe od mene na drugu stranu sobe. al fora mi je kaj se veseli kad me vidi! točno vidiš na njemu. potrči prema meni i samo da s repom ne počne mahat ko pas. he he

15.svibanj 2008 19:51

Kažu da mačke treba dresirati najviše 2-3 minute i svaki dan tako....ali kad je njih teško navesti da se usredoće....nama Sara uvijek kad dođemo kući dotrći kod vrata i obavezno je MIJAUUUU (dugo) ako ju odmah ne podragaš....razmažen je malo previše....

15.svibanj 2008 20:12

ja svoju macu piu nikad nisam pokusala dresirat nisam ni znala da mace mogu dresirane...hehe...ali naprimjer kada se popne na stol,a zna da nesmije onda joj ja pokazem s prstom...i tako skuzi da to vise nesmije radit...hehe...

15.svibanj 2008 21:05

Evo jedan trik....Poljubi me
1.namazati hranu na vrh svoga nosa
2.Gladnu mačku staviti da sjedne kraj nas
3.Naguti glavu par puta sa vrhom nosa gore dolje
4.kada se maca nagne da poliže, recite joj npr.Felix pusa
5.Kada maca da pusu(poliže vrh nosa) nagradite ju sa kroketićem
6.Postepeno smanjivati hranu na vrhu vašeg nosa ali imati pripremljenu nagradu

S vremenom bi muca trebala na FELIX PUSA REAGIRATI DA VAM POLIŽE NOS (ako vam se ne gadi) i uvijek ju nagraditi

16.svibanj 2008 17:01

ni ja nisam učila Fibu trikovima, ali ih je sama naučila. sve zna, ali kad ona hoće
dođe kad ju zovem, skoči kad kažem hop, zna što znači papati i super mi je što "vodi računa" o tome da li sam hranu nakon što sam joj dala jesti spremila u frižider ili ne. ako sam vratila u frižider, kada je gladna me vodi do frižidera, a ako nisam vodi me do vrata od špajze gdje joj stoji neotvorena hrana. zna dati pusu kada je zamolim za pusicu, a vrlo često i ona traži isto od mene.
zna što znači ne i odmah stane s tim nečim što ne smije, osim ako se baš želi inatiti( pričam o čupanju kauča ), tada me gleda u oči i i dalje čupa... to radi kada sam po njenom zaslužila neposlušnost (dugo bila van kuće ili je na bilo koji način "zanemarujem")
vrlo često "priča" i zna da ja to obožavam, tako da vrlo često i ona meni kaže "ne" i "mama" (svi su to čuli i ne mogu vjerovati)... preslatko mi je što kad pričamo, odgovara s jednako slogova koliko sam i ja rekla...
noću ne mijauče niti priča glasno, proizvodi zvukove slične gugutanju grlice...
i milijun drugih stvari koje su mi se totalno uvukle pod kožu

26.svibanj 2008 12:46

Ash zna donesti bačenu lopticu i stavi je u krilo.
Zna ići na wc, obaviti piškicu u WC školjku, a kakicu obavlja u pijesku.
Zna prositi, tj. stane na zadnje noge kada mu kažem : prosi. i držim neki oblizek u ruci
Nisam ga ništa posebno dresirala sam je počeo, dok je bio mačić.

26.svibanj 2008 23:30

ja nisam ucila kikicu da radi trikove nit neznam kako bi to izvela,ali ih ona zna nekoliko.kada je bila mlađa stavila bi joj vrecicu i ona bi automatski uletjela u nju ali ne uvijek samo kada je ona za to zainteresirana.danas ima neke svoje dane pa kao luda počne trčati po kući,namjesti se uz zid zatim me pogleda i ima one spuštene uši tada je red na meni uzmem konopac i počmem ga vrtiti uza zid viknem sad a ona skoči za konopcem i brzo pobjegne u sljedeci kut.

29.svibanj 2008 20:13

moj ferdo je sam naucio neke trikove a neke sam ga ja naucila.....kad on negdje potrči ili navali na jelo a ja zavičem čekaj on stane i spusti uši dolje....kad nešto njuši ili neznam nešto namjerava napravit kad rečem ne on isto tako se makne...a ovaj "trik" mi je nadraži.....moj ferdo se zna igrat lovice...ja njega nekoliko puta izgnjavim(malo ga po trbuhu ili po glavi drmnem ili slično) onda ja pobjegnem i kad me uhvati (ugrize za nogu ili sl) onda on pobjegne i tako ponovno,naucila sam ga da pije iz (špine) slavine,
kad je gladan sjedne ispred hladnjaka i mjauče,kad treba vani sjedne ispred vrata i mjauče,svako jutro me čeka ispred vrata.....

29.svibanj 2008 20:14

zna i sjesti (ali ovisi o raspoloženju)

15.srpanj 2008 21:17

miki je prije znao dati pet. ja stavim ruku na pod il gdje vec... i on stavi svoju sapicu. vise ne radi to.

26.rujan 2008 20:53

moj definitivno nije za trikove..previse je ljencina za to..
vase su macke onda stvarno pametne,moj u biti zna puno trikova poputpavanja,igranja,papanja,mazenja i tako
stvarno ne bih imala puno strpljenja kada bi ga ucila,jedva sam to uspjela sa psom,a nema sanse sa ovim narancastim tvrdoglavkom

26.rujan 2008 23:13

Heh, kod mene su samo neki prefriganci.. Sve mačke znaju same otvorit vreće od hrane, ali lijepo uredno na vrhu, tako da mogu uć u vreću i jest. Spooky zna i akko srušiti kantu s psećom hranom (20 kg hrane) Zaleti se ne nju i sa stražnjim capama ju odgurne prema tlu i kad padne.. gozba,
Svi se odazivaju na muci, muci. Donna sluša kao da je pas, ne tamo, dođi tu, idemo spavat i takve stvari.
Spooky ide u dučan i čeka na stablu ispred vrata, tako da mi ne skužimo da nas prati.
I naravno on je zadužen, ako koji mačić slučajno ode na cestu, on se zaleti i išamara ih i potjera doma..=)

26.rujan 2008 23:40

Barakeca kad je dobre volje zna zjevnuti, samo joj se mora reči - a di je đevac ili šapica pa uuaaa- i ona zjevne, onda navija kad je tekma mjauče ko luda, onda vrati lopticu kad joj se baci, u biti sve se svodi na to da jako voli pričati postaviš joj neko pitanje i ona odgovara i to zna potrajati

27.rujan 2008 13:39

moj nije toliko smijesan,osim kada radi kolut naprijed u igri hehe
jednom je mog tatu Albijeva seka koja je sada kod dobrih ljudi ugrizla za pazuh hahaha
kako je to on prepricavao,to je bilo za upisati se

-->