Hrana za mačke

Član Sadržaj
7.svibanj 2008 11:28

Zanima me koju hranu najčešće dajete svojim mačkama????

7.svibanj 2008 18:29

Jurica jede Whiskies suku hranu, ponekad pomiješanu sa mokrom (paštetom)!

8.svibanj 2008 02:28

Tako i moj Saro, mada kažu da su mačke proždrljive ona jed samo whiskas suhu...i vreće od whiskasa u krem umaku, i drugu hranu ne dira... Ja sa joj jednom dala pola Rio mare tune, gospodin je to pomirisao i otišao....stvarno sam zadovoljna sa njom i njenom prehranom

8.svibanj 2008 14:31

Micko trenutno papa Darling kolačiće, al već smo mu kupili i Whiskas jer je s Darlingom pri kraju. pojest će i vrećice od whiskasa il konzervu, al onda to povrati pa mu kupujemo samo suho i natopimo s juhicom il nećim kaj već imamo..

8.svibanj 2008 19:14

Royal Canin, Science Plan, Hills, Whiskas su gricke (suha hrana) koje Fiba voli...
od kupovne mokre hrane Sheeba Creation, Gourmet, Animonda ponekad i to samo neke vrste, nikako 2 puta zaredom istu... najviše i najčešće jede ribu koju joj fino u foliji ispečem u vlastitom soku s malo maslinovog ulja, mahune, mrkvica, masline... ima sreće jer jako često jedemo ribu, pa uvijek ima i za nju. voli sir grickati i vrhnje lickati. kad je bila mlađa voljela je i acidofil. voli lickati i grickati nezačinjenu zelenu salatu...

9.svibanj 2008 00:08

Royal Canin, Science Plan, Whiskas.... al ipak mu je najdraže kad ja kuham ukrasti koji komad mesa

9.svibanj 2008 10:38 | Promijenjeno 9.svibanj 2008 10:38

moji najviše vole krast klopu od pasa...iako znam da ne bi smjeli, ali eto... ova ima 10 godina i k´o beba je, pa joj ne vrištim previše.. inaće žnjopaju čisto meso, koje se i tako kuha svaki dan za pse..i tu i tamo malo briketa..
a bebachi za sad konzervice, mlijeko ili jogurt, žumanjce i šećer, smiksani s mesom i rižom...

11.svibanj 2008 23:31

mi piji najcesce dajemo Royal canin...to joj je veterinar preporucio...a znamo joj dat i nasu hranu...meso,riba...

16.svibanj 2008 20:42 | Promijenjeno 16.svibanj 2008 20:42

Moj Primusić ima mjesec dana i trebao bi preći na krutu hranu ali imamo problem jer se još ne želi odvojiti od dudice.
Kupila sam Royal Canin za mačiće ali ih ne želi jesti iako sam ih
namočila u njegovo mlijeko.
Malo ih cucla i čini mi se kao da ne kuži da treba otvoriti usta malo više nego kada duda.
Što mi predlažete?
Thx

16.svibanj 2008 20:54

Pa šta nije to malo prerano, ja sam svoju Saru dobila tek sa 2 mj kad je bila sprema odvojiti se od majke....a sama je prešla na krokete , malo ih močih u mlijeko, malo joj daš Wiskas za juniore konzerve ili vrećicu....ali po meni on ti je premali!

16.svibanj 2008 23:39

Na vrečici piše za mace od 1.-4. mjeseca a i na mlijeku u prahu (za mečiće) piše da hranjenje mlijekom traje do 35.dana a nakon toga se mačić treba učiti na krutu hranu.
Po pravilu mačići se odvajaju od mame tek sa tri mjeseca, tako sam čula od uzgajivača ....

20.svibanj 2008 00:20

da, u pravilu bi tek s 3 mj smjeli ić od mame... ali moja oba nisu imali ni mjesec dana kad sam ih udomila (moja procjena po zubićima)... papaju konzerve koje pomješam s gritom, jogurtom i gore navedenim... probaj mu za početak radit kašiće koje prelaze u sve gušću hranu.. da još maloo porast... ja svojima sutra kupujem prvi paket korketića..držte palčeva da to papaju, jer će mi mikser krepat..lol.=)

21.svibanj 2008 03:33

moja mica obozava skoro svu hranu al ne iz konzerve vec iz onih malih kao u nekim folijama ambalazi ma neznam kako bi to nazvala al nisu ni vrecice ni konzerve
a kad nece jesti onda joj samo posipam malo parmezana po hrani i jede ko luda i tako vec godinama
voli malo cipsa pojest sir i vrhnje (to polize s tanjura kad meni ostane ) voli pastetu i hmm kekse naravno i pureca prsa joj je najbolja salama

29.svibanj 2008 20:19

meni skoro obažava sve.....jede ćak i povrče.....inače joj dajemo whiskas brikete ili neke druge voli slatkiše,
neko voće(to sam ja malo testirala) sva živa vrsta mesa......itd

29.lipanj 2008 19:40

moja pika najvise voli whiskas suhu hranu, ako tog nema fakat je u depresiji
takodjer voli one dein bestes pastete i hranu u foliji, ima ih u dm-u, raznih okusa, to joj je zakon
naravno tu je i ljudska hrana: najvise voli pastetu i majonezu, salamu, cokoladni puding, sir, kukuruz iz konzerve i tunu...
zapravo sve moje omiljene oblizeke? bas me zanima je li to zato jer smo u macjoj simbiozi...?

29.lipanj 2008 19:49 | Promijenjeno 29.lipanj 2008 19:50

Tilly jede Whiskas,i dajemo joj paštetice.

29.lipanj 2008 22:38

e da vas pitam.di kupujete Wiskas junior kroketiće..ja ih nigdje ne mogu nać...ok, nisam bila u pet centru, jer ne stignem..ali obočino sam znala nać u dm-u i tako nekim dučanima..sad samo za velike..=((

30.lipanj 2008 00:38

ja sam ih vidla i u super konzumu

30.lipanj 2008 17:30

e super.puno hvala... jer mi se ti korketići čine ok... Spooky je dosta osjetljiv po pitanju hrane, pa mi se neda eksperimentirat previše dok se ne sredi..=)

1.srpanj 2008 16:09

Moj Frodo bi mogao sve jesti samo da mu dam Ima 8 kg i obožava žicati hranu bez obzira što je, ako je baš neko voće onda neće.
Kako imamo problema s kamencima u mokračnom mjehuru mora jesti Hill´s-ovu s/d hranu koju ja malo pomiješam s Whiskasovim briketićima da mu ne bude dosadno. Inaće jede 2 puta dnevno (prije je jeo 3x ali smo sad na dijeti ). Za jedan obrok mu dam suhu hranu a za drugi 1/3 Whiskas ili Kitekat vrećice

7.srpanj 2008 22:54

moj roko jede royal i to samo suhu hranu...kad je imao nekih godinu dana dobio je nekakvu virusnu upalu na koži, na vratu (i dan danas mu na tom mjestu nije narasla dlaka) pa mi je veterinarka preporucila royal kao najbolju...dotad je bio na wiskasu...al on nece nista drugo da jede...pogotovo ljudsku hranu....ni tunjevinu, ni meso ni jogurt ni šunku ni nista...tu i tamo pojede zelene salate i to ako stavim malo majoneze na nju...inace je skroz kucni macak pa ne jede ni travu za probavu...probala sam onu kupovnu travu al nikakvih rezultata...jel netko ima iskustva s nekakvom travom za kucne mace?

-->