kako sprijateljiti novu i ´staru´ macu???

Član Sadržaj
20.srpanj 2008 22:53

u zadnje mi se vrijeme motaju mačiči po glavi i htjela bi si nabaviti jednog ali neznam kako bi Barakeca reagirala na to. Inače je jako ljubomorna, kad samo osjeti neku mačku na meni frkče i puše pa me malo strah da si jadna ne bi pomislila da je želimo zamjeniti???
a mislim da bi joj bilo super kad bi imala nekog malca da ju malo zeza..
dal da to napravim i ima li tko kakvih iskustva sa ljubomornim mačkama??

21.srpanj 2008 00:50

Moj Nelson je tako ljubomorna mačka. S vremenom joj njezini mačići postanu konkurencija,da ih moram udomiti. I na njih,kad narastu puše i frkće. A da o susjednim macama i psima ne govorim. Sustavno ih sve terorizira. Iz čista mira ih mlati,a vučjaku je skoro oči iskopala. Moj ti je savjet nemoj nabavljat mačića.

22.srpanj 2008 14:49

Pa moja Donna je jako posesivna i bilo me strah udomiti Spooky i Gitu... No, ona ih je odlično prihvatila... Čak su ju i sisali, i mazila ih je stalno i pazila... Na početku me bilo strah ih stavit u istu košaru, no Donna je vidila, da su toliko mali i nemoćni i da stalno trče za njom i prihvatila ih je... Druge mačke nema šanse da mi uđu u dvorište, odmah ih natuče ko vola u kupusu... Mislim da možeš uzet i vidijeti... imaš već sličnu temu gdje smo pričale kako to napraviti... Mačići samo piše...

26.rujan 2008 18:11

Bubbi mislim da je izgubljena svaka nada ću imati još jednu macu...
Jučer smo imali jedan ´pokus´ , zezali smo se s Barakecom i donijela sam svoju prastaru plišanu mačku.
Da si samo vidjela reakciju od Parekice, rijetko kad je vidim u tom izdanju. Prvo je počela mrčati i okretala je glavu u stranu a onda se okrenula prema ´mački´ sva se izokrenula, nakostriješila, faca joj je bila za neprepoznati. Uši je zabacila i počela je cvokotati ( kao da grize u prazno) i onda ju je par puta ošamarila uz obavezno mrčanje, a glavu je tak zaokrenula da smo mislili da se ukočila!!! Šteta kaj ju nisam slikala tj snimila, to si trebala vidjeti

26.rujan 2008 23:09

E sad vjerujem da si u šoku, ali to je nešto šta se stvarno zna dešavat.. zato se mačke najčešće upoznaju na neutralnom terenu kroz košaru... Tako se ova ispuše pokaže tko je gazda, a mališan je zaštićen i zna koja mora na početku izbjegavati...
Ok, stvarno ima mačaka koje se nikad ne priviknu, ali mislim da ako uzmeš dečkića i to malog i polako ih upoznaš..da mi možda moglo upalit...

26.rujan 2008 23:35

e pa vidiš da je ona stvarno poseban slučaj!!
i još me brine ako i donesem nekog malog slatkog medenog mačića dona i nakon par dana skužim da to ipak neće ići kaj ću onda?? pa nema šanse da bi ga mogla dati nekome!! mislim da ću ipak morati odustat od svega

27.rujan 2008 17:49

To vjerujem da je najteže.. zato se moja prgavica morala naučit na Spooky-a i s 10 godina je prihvatila mačora u našu hižu (vljda ti neš morat tako dugo čekat).
Ako neko od prijetelja udomi mače, probaj ga skompat prvo s njim...

27.rujan 2008 18:55

ma budem vidjela, ne bi htjela da se osjeti odbačeno, previše smo je razmazili

28.rujan 2008 00:54

Ma neće, Moja Donna je uvijek imala sve ali ima i sad.. prvo oko nje malo, pa tek onda drugi...

28.rujan 2008 01:03

budem vidjela, nije laka odluka, cijelo si vrijeme govorim da kad vidim nekog miceka na cesti da ću ga uzeti pa kud puklo

29.rujan 2008 22:59

moje iskustvo kaže da se neke mace lako naviknu na druge i to pogotovo dok su manje, i starija maca će lakše prihvatiti mladu nego da su isto stare. A neki neće i dure se i nikako. Zato ih volimo jer imaju svoju osobnost, zar ne?

-->