Higijena vaše mačke

Član Sadržaj
31.svibanj 2008 22:52

Koliko je često kupate i jeli je uopče kupate?koliko često mu perete zdjelu iz koje jede,dali pri svakom problemu odma riješavate stvar (buhe krpelji rane itd.)Dali ga vodite veterinanu,jel pazite na njenu/njegovu prehranu ili jede u količinama koje želi,...

31.svibanj 2008 23:47

kikicu sam pokusala dva puta okupati i to kada je bila zima i bila je sva od ugljena.zdjelicu joj cistim onoliko puta koliko je potrebno.kada vidim krpelja,buhu...nastojim se toga odmah rijesiti.vodim kikicu veterinaru ali ne precesto.nedajem kikici da jede koliko hoce jer bi se prejela!

31.svibanj 2008 23:51

kupam Ferdu I već se počeo navikavat na to(uvijek se izvalja po zemlji ,i uvik je prljav) pa otprilike ako je jako prljav onda odma a inače svaka dva do tri miseca,perem mu zdjelu svaki tjedan dana,kad ferdo ima neki manji problem kao to što sam nabrojila odmah riješavam stvar,nisam ga još vodila veterinaru jer nije imao nikakvih većih problema a ni puno manjih ...i za sad jede koliko hoće ali ćemo s vermena na vrijeme smanjivat doze hrane (kako bude rastao)

1.lipanj 2008 10:43

Piu jos nismo kupali..jer je vetrinar rekao da nije potrebno..da se ona sama polize...i ne vodimo ju cesto veterinaru,samo ako joj se nesto desi ili kad mora na cijepljenje...zdjelicu joj operemo dva puta na tjedan....i ne dajemo joj da jede koliko hoce.........

1.lipanj 2008 12:05

Mačkića Primusa sam već par puta okupala, sav bi se slijepio od mlijeka a ponekad mu je i rep bio od kakice pa sam morala. Taysona sam isto okupala par puta dok je bio mali a sada nema šanse. Mislim da bi me pojeo da ga približim vodi, hihihihihihi!

1.lipanj 2008 19:41

Saru sam okupala u ove dvije godine, samo jednom... i to jer je došla iz vana sva smeđa od zemlje..a sad kako je u kući, čista je i bijela ko snijeg, ima onaj lijepi miris...tako da ga nije potrebno kupati?!

2.lipanj 2008 14:36

buhice sam kupala kao sam ih udomila, jer su ih pesi cijele izlizali, pa sam morala..a Donnu nikad... tu i tamo se osvježi po ljeti... onako pod šmrik ode sama... padelice kad se zablate.. neki put dva put tj, neki ut jednom... stalno svježa voda i hrana... Sama sređujem više manje sve jer sam vet. teh. .. malci jedu kontrolirano, a Donna do besvjesti... =) ali samo Purinu..=)

2.lipanj 2008 16:57

ja svoju Bessy ne kupam cesto. mozda jednom u 2 godine
ona je kucna mica pa nema potrebe da ju kupam cesto a i znam da to mrzi
a zdjelicu za hranu joj cistim svaki dan

2.lipanj 2008 23:26

zdjelice s vodom perem svaki dan i svaki put kad sam u prolazu promijenim joj vodu. jede naravno uvijek iz čistih zdjelica. kupam ju rijetko jer je kućna maca koja se nema gdje zaprljati, a okupam je i kada jako zatopli, a linjanje je na maximumu. na taj način jako puno dlake koja bi se još tjednima viorila okolo ode tuširanjem i brisanjem... a vidim da se i njoj to sviđa

17.lipanj 2008 15:18

Moja Bubi je kucna maca,tako da oko higijene nemamo problem! Leti je kupam svaki dan,na to smo je navikli jos kao malu tako da sada obozava vodu Buve nikada nije imala,za parazite joj dajem tabletu jednom u 3 meseca,a kod veterinara je vodim 2 puta godisnje cisto radi pregleda i kada ima teranje radi vakcine! Oko sveze vode ne brinem,jer kad god je zedna ona sama trazi da udje u kupatilo i da joj se u kadi pusti mlaz vode tako da uvek pije svezu Sto se tice ishrane,tu bih mogla cak malo da se ugledam na svoju macku jer ona dnevno trazi po 5,6 manjih obroka tako da se nikada nije drasticno ugojila

13.srpanj 2008 16:00

joooooooj,Tonček kada sam ga kupala s mamom nas je tolko izgrebo...nebi ni za živu glavu u vodu.Mi ga kupamo kad ima buhe i kada je jako prljav.Buhe i krpelje riješavamo odmah.Tonček jede iz tenjurića jer iz zdjelice neće.Mi svaki puta moramo zamijeniti njegove tanjuriće jer ih Tonček razbije.Pa tak da su mu uvijek čisti.On je kao ljudsko biće!

15.srpanj 2008 21:45

ja mikija kupam jedino ako par dana pada kisa... a on ude u kucu pa sav smrdi. hh. ja njemu u jednu posudu nalijem vodu i sampona za macke, uzmem njegovu cetku i umocim u vodu i tako ga cetkam, zapravo kupam.
a zdjelicu s vodom mu mijenjam svaki dan.
i on jede koliko hoce. ima 4 kile i jednu godinu. samo jedno pitanje: jeli to previse il premalo?

18.srpanj 2008 15:03

pa oviisi o njegovoj građi.... ako mu možeš napipat rebra ( ne da strše, afkors) onda je ok...ako ne možeš, možda bi bilo bolje da mu malo izreguliraš prehranu.... moja je ko balon...ali samo oko trbuha i već je godinama takva... tako da ti to ovisi o mački/mačku =)

-->